לוגו

כשחם ולח עדיף גג עשוי אבץ

Arnon Kfir

במאמר זה נדון בחיפוי חזיתות וסיכוך גגות כשבחוץ חם ולח.

נרצה לבדוק האם חומר האבץ הוא החומר המתאים ביותר כשחם ולח לקירוי גגות באבץ וחיפוי חזיתות באלמנטים מתועשים של אבץ.

השפעות השינויים במזג האוויר בכלל ובישראל בפרט גורמות לפני שטח הגגות או הקירות החשופים לשמש להגיע בישראל למידת חום בטמפרטורות גבוהות של 70-90 מעלות. אני זוכר סרטון מ 2017 בו נראה בחור מיוקנעם מטגן ביצה על גג הרכב שלו בחודש יולי - זו כבראיננה קלישאה אתם יכול ים לעשות זאת בקלות במיוחד בחודשי הקיץ החמים, כמעט בכל מקום בישראל.


אז מה נכון לעשות היום בבואך לתכנן ולבצע מבנה בו יש חיפוי קירות וסיכוך גג קל?

ראשית חשוב שתדעו, שישנם חומרים לחיפוי וסיכוך שעמידותם בשינוי מזג האוויר פוגעת באיכות החומר ובציפוי בעיקר מדובר על פחים מצופים בצבע שאין לו מספיק גמישות או ששכבת ההגנה של האבץ אינה מספיקה או שהחומר רך מדיי או פלסטי מדיי והשפעות הטמפרטורה הגבוהות גורמות להפחתת יכולות מבניות של החומר. כשאנחנו לא לוקחים בחשבון את ההשפעות של הטמפרטורה בכלל ואת השפעות של השינויים בטמפרטורה בפרט אנחנו יכולים לטעות בבחירת חומרים ובבחירה לא נכונה של אלמנטים שלא יהיו מספיק גמישים, בעלי מקדם התפשטות מספיק והטולרנסיים לא יספיקו לשינויים.

בשיטה של חזית מאווררת אנחנו מצליחים לדאוג שהחזית והגג יתאווררו.

המרווח שנוצר בין הקיר למעטפת בין הגג לתשתית יאפשר בתכנון נכון לנייד את האוויר החם שנוצר בעיקר מקרינת השמש ובכך לשמור על הקרירות במבנה ולהנחית את השפעת קרינת השמש המחממת עד כמה שניתן.

בטבע ישנם חומרים שונים בעלי תכונות הולכה, בליעה, ספיגה, גמישות וכ"ו כאשר לפלדות ולסגסוגות המתכת השונות יתרון בהכנת לוחות דקים יחסית שיאפשרו מחד אטימות למעבר מים ואור וגם יתאימו לחשיפה לטמפרטורות הגבוהות.



  • גג מחומר האבץ

    Slide title

    Write your caption here
    Button
  • גג מחומר האבץ

    Slide title

    Write your caption here
    Button
  • גג מחומר האבץ

    Slide title

    Write your caption here
    Button
  • חומר האבץ

    Slide title

    Write your caption here
    Button


כדאי לזכור ש: בחומרים טבעיים כמו נחושת ואבץ -יתרונות לסיכוך וחיפוי

אבץ ונחושת משמשים מזה מאות רבות של שנים להכנת אלמנטים לסיכוך גגות וחיפוי מבנים. קרוב לוודאי שהמתכת הרכה אפשרה לבעלי- המלאכה המקצוענים – ROFFERS לבצע גם עבודות מורכבות מבחינה אדריכלית עבודות שדרשו על פי רוב גם הרבה מאד עבודת ידיים , ידע וניסיון טכני.

במהלך השנים חומרי הגלם הטבעיים פחות נפוצים ובמקומם הגיעו סגסוגות אבץ הכוללים גם ציפויים איכותיים ביותר המותאמים יותר לשמש, לחום ,לקיים מה שמעניק יותר אריכות חיים, יותר גוון יותר גמישות אדריכלית . אין כמעט תחליף לקיר מצופה אבץ החמימות שמוקרנת מהקיר לעיני המתבונן היא מיוחדת ומדברת להרבה.


האבץ כיום מוצא מבטן האדמה. עבודות הכרייה הנרחבות ביותר נעשות בדרום - אמריקה . האבץ משמש כתוסף או כחומר גלם עיקרי בהרבה מאד סגסוגות ונחשב לחומר איכותי והכרחי בתעשיות הבניה והתעשייה הכבדה. החיפויים באבץ המתקדם כוללים לא רק התאמות לעמידות גבוה לסביבה קורוזיבית, לחות גבוהה וחום אלא זה גם חומר שבבחירה נכונה נוכל לקבל לוחות עם ציפויים מחזירי- אור, ציפויים שמאפשרים להפחית את עומסי החום בחללים, להשפיע בחיוב על בקרת האקלים בתוך המבנים, מגבירים את היעילות האנרגטית של המבנה ומעלים את מדדי החזר קרינת השמש מהחיפוי החוצה לאטמוספירה.

גג אבץ


המראה של האבץ

במהלך הרבה שנים שאני מלווה את תחום מעטפת הבניין הכולל גגות וחזיתות.

קשה למצוא אדריכל, או יזם, שלא נשבה בקסמו של האבץ.

האבץ זה חומר חם, מדבר, מרגיש שיקנה לבית שלך את כל היתרונות ההנדסיים אבל מעל לכל את המראה הייחודי שלו שלא נותן לך להישאר אדיש אליו.

האבץ חומר טבעי, חי ונושם שאיננו סלחן לטעויות!

כלומר: תשתמש באבץ אם אתה מכיר את החומר אבל אל תשתמש בו אם אתה לא למדת או נעזרת באיש מקצוע.

כיום שכל מבנה נבדק, מנוקד ומדורג גם על פי מדדי הבנייה הירוקה, עמידות לשינויי האקלים,

החשיבות של שמירה על עומסי בקרת האקלים בחללים חשוב לבחור חומרים נכונים כמו האבץ.


המאמר הזה נועד בעיקר להרגיע את המתכננים והיזמים ולתת להם רוח גבית לבחירה באבץ כאחד מהחומרים החמים והנבונים שיש היום לחיפוי וסיכוך.

כותב המאמר : מהנדס ארנון כפיר 052-3564892


לייעוץ מקצועי ויצירת קשר אנא השאירו פרטים:

Contact Us

By Arnon Kfir September 1, 2024
חיפויי קירות מאלמנטים מתכתיים החל כבר במאה ה 18. מאז ועד היום היו שינויים רבים הנוגעים בעיקר לסוג החומרים ולעמידותם לתנאי סביבה שונים. פחים גליים החלו לכסות גגות וקירות והם היו עשויים עופרת ופלדה דלת פחמן, חומרים שאפשרו את העיבוד של החומרים הללו וערגולם לפחים צורניים בקלות יחסית. גגות עופרת ואבץ רך מכסים גגות רבים ברחבי העולם ובאירופה בפרט. הפחים העשויים חומרים דיי טבעיים הפכו אט אט לחומרים מורכבים, עד שבשנות ה-70 למאה הקודמת יכולנו להבחין בקצב עולה של פיתוח בסגסוגות פלדה פחמניות וסגסוגות אלומיניום ששימשו יותר ויותר לסיכוך גגות וחיפוי קירות חיצוניים מעל מבני מתכת ומסגרות חרש. בשימוש באלומיניום התחלנו לראות פחים גליים כדוגמת 18/76 וגל 55/177 דמוי אזבסט יחד עם קסטות אלומיניום העשויות היו מאלומיניום בעובי של 2.0 מ"מ. בראשית המאה ה21 ובמהלך 17 השנים האחרונות אנחנו רואים קצב הולך ומתגבר של שליטה בשוק החיפוי בלוחות ACP – דהיינו אלומיניום מורכב aluminum composite panels. זהו חומר שיחד עם תוספת של מעכבי בעירה ופיתוח שיטות חדשניות לצביעה, בשלל גוונים וטקסטורות, הפך לחומר המוביל היום בשימוש בשוק החיפויים. לוחות Honeycomb (האניקומב) היום, אנחנו בפתחה של תקופת התחדשות נוספת - לוחות Honeycomb (האניקומב). מדובר בלוחות עמידים, זולים ואיכותיים שאני סבור שיהפכו עד מהרה למוצר המוביל החדש וזאת מכמה סיבות: הלוח החיצוני יכול להיות מסוגים שונים, החל מאלומיניום וכלה בפלדת קורטן מעובדת במלחים וחומצות. גודל הלוחות המתאפשר לשימוש כפלטה אחת הוא גדול בעשרות מונים מזה של ה ACP הלוח עמיד למשקל ורוחות בנתונים עדיפים על החלופות האחרות הלוח לא כולל ליבת פלסטיק או פולימר אחר, כך שאין את הבעייתיות שיש בלוחות ה- ACP הקצב ההולך וגובר של הקמת מפעלי ייצור במזרח בעיקר, מוזיל את מחירי הרכישה והופך חלופה זו ליותר ויותר אטרקטיבית כלכלית יחסית ללוחות ה ACP אדריכלים מובילים בחו"ל וגם בישראל כבר גילו את החומר ושילובו בעוד ועוד מבנים זה רק עניין של זמן.
By ארנון כפיר May 27, 2024
בשעה טובה ומוצלחת מנכ״ל החברה, ארנון כפיר, לא קופא על השמרים וממשיך להתמקצע ולהתקדם. הפעם אנחנו שמחים לבשר כי ארנון כפיר סיים בהצלחה קורס קורוזיה בפלדה קונסטרוקטיבית. 
Share by: