מתחילת הופעת COVID-19 הקורונה באפריל 2020,
אנחנו עדים לעליה תלולה ומהירה יחסית במחיר האלומיניום מרמות של 1,480$ לטון ועד כ- 2,300$ לטון.
יש הסוברים כי המשפיעים העיקריים על העלייה בשיעור המתכות בכלל והלא ברזליות בפרט נבע בעיקר עכב מחסור בידיים עובדות, התייקרות השינוע בכלל וההובלות הימיות בפרט, מעצירה או הקטנה של תפוקות הייצור העולמי והתנהגות הספקולנטית בשוק שלא איחר לחזר אחרי מלאי החומרים הקיים.
אי הוודאות העולמית בחודשים הראשונים מאז פרוץ המגיפה והקטנת התפוקות גרמה להקטנה משמעותית ברמות המלאים אצל היצרנים והספקים. החוסר בחומר נגיש הורגש כמעט מיד לא רק בשוק המתכות אלא בכלל.
סין היא האחראית לביקוש הגדול ביותר למתכות ברזליות בעולם. סין בשנים האחרונות רכשה גם את הבעלות על הבורסה והמרכז העולמי למסחר במתכות תעשייתיות. מרכז הסחר הזה ידוע לנו יותר בכינויו: LME.
לפיכך, מה שצפוי לקרות בשנה הבאה בסין ישפיע עד מאד על כלכלת כל העולם.
אז פה הבשורה לא הכי טובה משום, שסין שידעה לצאת מהראשונות ממשבר ה COVID-19 מדווחת על צפי צמיחה של יותר מ 2% בשנת 2021 כלומר מרבית וכמעט כל מה שהיא תייצר היא תצרוך בעצמה מה שכבר גורם לרמות ביקוש עולה בעולם כולו ומכאן לעליות מחירים,
חסרים במלאים וזמני אספקה ארוכים.
בישראל בתחילת הקורונה היו רמות מלאי מספיקות בכל הקשור לאלוקובונד, למתכות ברזליות ולא ברזליות כמו אלומיניום ונחושת עד אביב 2020. חוסר הוודאות לעתיד במשק הישראלי , העליה התלולה במחירי ההובלות והייבוא מחו"ל גרם ליבואנים לצמצם את רמות המלאים והחל מחודשי הקיץ המוקדמים 2020 אנחנו ערים לעליה במחירים של הפלדות הברזליות וגם בלא-ברזליות.
מה עושים בישראל כשהמחיר העולמי עולה והצרכן לא מסוגל לשלם יותר ? מציעים לו חומר אחר, זמין וזול יותר רק לא לאבד את המכירה!
בישראל כמו רק בישראל, יודעים למצוא פתרון מהיר לכל בעיה, אם יש מחסור בחומר-X נמצא לו חלופה - X1 או - Y ונשמע רבות את המשפט: "לא משנה, רק שיהיה דומה...."
יבואנים זריזים חיפשו ותרו אחרי מלאים של אלומיניום בגלילים או לוחות שניתן למכור כ FLAT כמו בעבר . ואכן, מספר ספקים מצאו חלופות שכאלו.
תודה שיצרתם איתנו קשר, אנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי
אופס, קרתה שגיאה
אנא נסו שנית.
נבנה ב-❤️ ע״י דיגיטל מטאדור שיווק ופיתוח