לוגו

גם לכם קרה? לוח פייברצמנט C.F נבקע ונסדק

ארנון כפיר - מהנדס

במסגרת השירותים שמשרדי נותן אני נתקל עוד ועוד תלונות נוספות בנוגע לקירות מחופיים בלוחות דמויי בטון או בשמם המקומי פייברצמנט או בכינוי הלועזי F.C שהלוחות פשוט נבקעים, נסדקים ומתעוותים.

בחלק מהפרויקטים בהם טיפלנו בעל המבנה נדרש היה לתחום את אזורי הגישה למבנה המחופה בפייברצמנט כדי למנוע מחלקים ליפול מטה וחלילה לגרום לנזק לאדם או רכוש.

במאמר זה, מחבר המאמר רוצה לתרום מניסיוני כמומחה הנדסי לגגות וחיפוי מבנים ומהניסיון בחוות דעת הנדסיות לבית המשפט כדי להסביר מדוע "מעשה במחשבה תחילה" יכול להועיל בהמשך למנוע תקלות וכשלים. 

שרות מקצועי ואמין בעניין התאמת החומרים לנדרש ניתן לקבל מאתנו באמצעות פניה מהירה דרך אתר זה בעמוד צור-קשר או בטופס הפניה בתחתית עמוד זה.

איך נראית סדיקה בחיפוי פייברצמנט ?

אז סדיקה בלוחות פייברצמנט מתחילה כך, הרבה פעמים סביב המסמרה או הבורג שאוחז את הלוח ולעיתים גם במרכז הלוח נוצר סדק בלוחות חיפויי הפייברצמנט כמו בתמונה הזאת:

לוחות פייברצמנט


איך נראית עיוות צורה של לוח פייברצמנט?

לעיתים בחיפויי הפייברצמנט הלוח לא נבקע אלא מתעוות, פינה אחת משתחררת והכח והלחץ שהלוח סובל מעוות את צורתו.


לוח פייברצמנט


מדוע סדק בלוח פייברצמנט משמש אזהרה ואזעקה למה שעשוי להתרחש?

במהירות רבה, ולרוב אפילו ממש סמוך לסיום ההרכבה - ובעיקר בעונות המעבר - אנחנו רואים ריבוי של מקרים שמתחילים מסדיקה של הלוחות בעיקר בפינות לוח הפייברצמנט.

חלק מקירות הפייברצמנט שנסדקו ישארו במקומם "על חוט-השערה" וחלק ינשרו מטה.

מיותר מלציין מה מידת נזק שיכולה לייצר עבור בעל המבנה / דירה חתיכת בטון אחת שנושרת בזמן הלא נכון...


סדק בלוח פייברצמנט


הסיבות לכשלים לסדקים, לנשירה, לעיוות צורה בחיפוי לוחות פייברצמנט

בפרויקט קטן או גדול של חיפוי בלוחות פייברצמנט בראש ובראשונה צריך לבחור נכון את ספק לוחות החיפוי בפייברצמנט,

ולוודא שלחומר המוצע לכם יש תעודות תקן מפרט טכני שמגובה וממוסמך בתעודות COC (ראה מאמר בנושא זה)


על מתכנן השלד ו/או יועץ המעטפת לוודא כי הקבלן מכין תוכנית עבודה ותוכנית SD המבוססת גם על הנחיות היצרן.
שימוש נכון במיתדים, ברגים, ומסמרות הוא מעיקרי סיבות הכשלים בחיפויי הפייברצמנט.

חורים, ניטים, ברגים ודרכי פילוס הם מעיקרי הסיבות לכשלים בחיפויי פייברצמנט שמתגלים כסדק בלוח פייברצמנט או עיוות צורה בלוח פייברצמנט.


לוחות פייברצמנט נושרים

אז מה יש לעשות כשמתגלה סדק, נשירה, התנתקות או עיוות צורה בחיפוי לוחות פייברצמנט ? 

בדיקה פיזית בשטח של מצב קיים ללוחות ולתשתית שמאחורי הלוחות תוכל לתת תמונה ברורה לסוקר ההנדסי שיוזמן ממשרדנו.
חוות דעת הנדסית תכלול בין היתר המלצות ואומדן לעלות התיקונים באמצעות קבלני חיפויי פייברצמנט מנוסים.

האם משרדכם נותן שרותי קבלנות לשיקום הכשלים בחיפויים בכלל ובחיפויי פייברצמנט בפרט ?

ארנון כפיר- מהנדס מומחה במעטפת הבניין אלומיניום, HPL, פייברצמנט וחומרים מורכבים אחרים ואיננו משמש קבלן ביצוע ו/או מתווך לקבלנים .

מניסיוננו הרב ובקשרים שאנחנו מקיימים עם מרבית מהספקים ו/או הקבלנים נוכל להמציא ליזם או לקבלן הראשי רשימה של בעלי מקצוע אליהם הוא יוכל לפנות בדרכו הוא כדי לקבל הצעות מחיר לשיקום הכשלים בחיפויים בכלל ובחיפוי הפייברצמנט נשוא מאמר זה בפרט.


חוות דעת משפטיות באירוע של סכסוך או מחלוקת:
במקרה והעניין כבר הגיע לכדי מחלוקת ו/או נמצא במסגרת משפטית שהחלה - משרדנו עורך חוות דעת משפטיות לבית המשפט.

ארנון כפיר- מהנדס רשום ברשימת המומחים בביהמ"ש בתל-אביב ובבאר שבע .


בוררות באמצעות בורר מוסמך בסכסוך או מחלוקת בעניין חיפויי פייברצמנט או בכלל:
מחלוקות שלא הגיעו עדיין לפתחו של בית המשפט ו/או כאלו שהופנו לבוררות - ניתן לקיים אצלנו בוררות בזק במהירות וביעילות באמצעות ארנון כפיר- בורר מוסמך הבקיא מאד בתחום מעטפת הבניין מה שעשוי לחסוך לצדדים זמן וכסף רב עד קבלת פס"ד בורר.


פנייה בעניין זה ניתן לעשות באמצעות המייל arnonkfir@yahoo.com , באמצעות טופס הפנייה בתחתית העמוד או באמצעות עמוד צור קשר.


Contact Us

By Arnon Kfir September 15, 2024
במאמר זה נדון בחיפוי חזיתות וסיכוך גגות כשבחוץ חם ולח. נרצה לבדוק האם חומר האבץ הוא החומר המתאים ביותר כשחם ולח לקירוי גגות באבץ וחיפוי חזיתות באלמנטים מתועשים של אבץ. השפעות השינויים במזג האוויר בכלל ובישראל בפרט גורמות לפני שטח הגגות או הקירות החשופים לשמש להגיע בישראל למידת חום בטמפרטורות גבוהות של 70-90 מעלות. אני זוכר סרטון מ 2017 בו נראה בחור מיוקנעם מטגן ביצה על גג הרכב שלו בחודש יולי - זו כבראיננה קלישאה אתם יכול ים לעשות זאת בקלות במיוחד בחודשי הקיץ החמים, כמעט בכל מקום בישראל. אז מה נכון לעשות היום בבואך לתכנן ולבצע מבנה בו יש חיפוי קירות וסיכוך גג קל? ראשית חשוב שתדעו, שישנם חומרים לחיפוי וסיכוך שעמידותם בשינוי מזג האוויר פוגעת באיכות החומר ובציפוי בעיקר מדובר על פחים מצופים בצבע שאין לו מספיק גמישות או ששכבת ההגנה של האבץ אינה מספיקה או שהחומר רך מדיי או פלסטי מדיי והשפעות הטמפרטורה הגבוהות גורמות להפחתת יכולות מבניות של החומר. כשאנחנו לא לוקחים בחשבון את ההשפעות של הטמפרטורה בכלל ואת השפעות של השינויים בטמפרטורה בפרט אנחנו יכולים לטעות בבחירת חומרים ובבחירה לא נכונה של אלמנטים שלא יהיו מספיק גמישים, בעלי מקדם התפשטות מספיק והטולרנסיים לא יספיקו לשינויים. בשיטה של חזית מאווררת אנחנו מצליחים לדאוג שהחזית והגג יתאווררו. המרווח שנוצר בין הקיר למעטפת בין הגג לתשתית יאפשר בתכנון נכון לנייד את האוויר החם שנוצר בעיקר מקרינת השמש ובכך לשמור על הקרירות במבנה ולהנחית את השפעת קרינת השמש המחממת עד כמה שניתן. בטבע ישנם חומרים שונים בעלי תכונות הולכה, בליעה, ספיגה, גמישות וכ"ו כאשר לפלדות ולסגסוגות המתכת השונות יתרון בהכנת לוחות דקים יחסית שיאפשרו מחד אטימות למעבר מים ואור וגם יתאימו לחשיפה לטמפרטורות הגבוהות. 
By Arnon Kfir September 1, 2024
חיפויי קירות מאלמנטים מתכתיים החל כבר במאה ה 18. מאז ועד היום היו שינויים רבים הנוגעים בעיקר לסוג החומרים ולעמידותם לתנאי סביבה שונים. פחים גליים החלו לכסות גגות וקירות והם היו עשויים עופרת ופלדה דלת פחמן, חומרים שאפשרו את העיבוד של החומרים הללו וערגולם לפחים צורניים בקלות יחסית. גגות עופרת ואבץ רך מכסים גגות רבים ברחבי העולם ובאירופה בפרט. הפחים העשויים חומרים דיי טבעיים הפכו אט אט לחומרים מורכבים, עד שבשנות ה-70 למאה הקודמת יכולנו להבחין בקצב עולה של פיתוח בסגסוגות פלדה פחמניות וסגסוגות אלומיניום ששימשו יותר ויותר לסיכוך גגות וחיפוי קירות חיצוניים מעל מבני מתכת ומסגרות חרש. בשימוש באלומיניום התחלנו לראות פחים גליים כדוגמת 18/76 וגל 55/177 דמוי אזבסט יחד עם קסטות אלומיניום העשויות היו מאלומיניום בעובי של 2.0 מ"מ. בראשית המאה ה21 ובמהלך 17 השנים האחרונות אנחנו רואים קצב הולך ומתגבר של שליטה בשוק החיפוי בלוחות ACP – דהיינו אלומיניום מורכב aluminum composite panels. זהו חומר שיחד עם תוספת של מעכבי בעירה ופיתוח שיטות חדשניות לצביעה, בשלל גוונים וטקסטורות, הפך לחומר המוביל היום בשימוש בשוק החיפויים. לוחות Honeycomb (האניקומב) היום, אנחנו בפתחה של תקופת התחדשות נוספת - לוחות Honeycomb (האניקומב). מדובר בלוחות עמידים, זולים ואיכותיים שאני סבור שיהפכו עד מהרה למוצר המוביל החדש וזאת מכמה סיבות: הלוח החיצוני יכול להיות מסוגים שונים, החל מאלומיניום וכלה בפלדת קורטן מעובדת במלחים וחומצות. גודל הלוחות המתאפשר לשימוש כפלטה אחת הוא גדול בעשרות מונים מזה של ה ACP הלוח עמיד למשקל ורוחות בנתונים עדיפים על החלופות האחרות הלוח לא כולל ליבת פלסטיק או פולימר אחר, כך שאין את הבעייתיות שיש בלוחות ה- ACP הקצב ההולך וגובר של הקמת מפעלי ייצור במזרח בעיקר, מוזיל את מחירי הרכישה והופך חלופה זו ליותר ויותר אטרקטיבית כלכלית יחסית ללוחות ה ACP אדריכלים מובילים בחו"ל וגם בישראל כבר גילו את החומר ושילובו בעוד ועוד מבנים זה רק עניין של זמן.
Share by: