לוגו

האם לוחות החיפוי טובים והאם הצבע הוא PVDF ?

ארנון כפיר

לאחרונה, נתבקשתי לבדוק עבור חברה שבבעלותה מספר מבנים של מבני משרדים, ייצור, הפצה וכדו' בעיה וחשש שהתעורר ליזם בעניין איכות החומר והצבע PVDF.

בשלב מסוים אחרי שהבנייה הסתיימה, התעורר אצל המזמין ספק בנוגע לטיב החומרים שסופקו לו במרלו"ג האחרון שבנה.

החברה העלתה ספק בנוגע למגוון חומרים אבל העניין העיקרי והמשמעותי היה בעניין טיב חומרי החיפוי – הקסטות העשויות אלומיניום מורכב כדוגמת אלוקובונד או ACP שמחפות שטח גדול מאד מהמבנה.


נתבקשתי לבדוק ולחוות את דעתי בעניין איכות הציפוי והצבע של הקסטות - האם הקסטות צבועות ב PVDF ?

האם לוחות ה ACP האלומיניום המורכב אכן עמידים לאש לפי ת"י 755 ושבחומר המורכב אכן יש מעכב בעירה FR או לא?


נטלתי דוגמאות, בדקתי את החומרים ולצערי מצאתי שמחצית מהלוחות שסופקו ללקוח לא היו ברמת הגנה FR הנדרשת ומחצית מהלוחות בכלל לא נצבעו באיכות PVDF.
המקרה הזה הביא אותנו לכתוב מאמר זה ולהפיץ אותו כך שידעו היזמים, המפקחים והקבלנים כי יש את
המהנדס ארנון כפיר,

שיכול לסייע בידם לבדוק ולאמת איכות של חומרי-חיפוי וסיכוך גגות,

ולאמת את ההבטחות של הספקים ואת האמת שמאחורי הדוקומנטים שמוצגים לפניהם.


צבעים מסוג PVDF

צבעי PVDF (קיצור של Fluorinated polyvinyl), משמשים לצביעה של שלל אלמנטים, שיטות ופיתוחים בהם נעשה שימוש לחיפוי קירות בחומרים כמו: פלדה , אלומיניום, פולימרים.

לצבע PVDF  ישנן יתרונות של קושיות, נוקשות, עמידות, ברק, התנגדות טובה לשינוי טמפ' ולסביבה קורוזיבית.

צבעים באיכות PVDF ניתן לקבל בשלל גווני קטלוג ה RAL.

בישראל מצאנו ששימוש בצביעה בצבע PVDF 20/80 או 30/70 בעובי יישום של 27 מיקרון לפחות.

צבע המיוצר בחברות ידועות כמו PPG לדוגמה ומיושם ע"י יצרן/מצבעה מורשית ומוסמכת נותן לתת מענה מעולנ לחיפוי קירות בסביבה קורוזיבית רגילה ובאמצעות עיבוי עובי הצבע ניתן להגיע לעמידות גבוהה גם בסביבה ימית ותעשייתית על פי הנחיות תקן-ישראלי 1508


כיצד מוודאים שהלוחות עמידים לאש (תקן ישראלי 755)?

ראשית לכל עניין - נבקש לבחון את תעודות הזהות של הלוחות שסופקו.

נבקש מהקבלן להציג תעודות משלוח, מפרט היצרן והכי חשוב תעודות COC חתומות.
הבדיקה השנייה היא הבדיקה הפיזית של דוגמת לוח שניטול מהשטח (שימו לב לדוגמאות שניטול צריך שיהיו במידות מאד מסוימות ) בדיקה פשוטה במעבדה מוסמכת על פי תקן ישראלי 755 כמו זו שנעשית במכון התקנים הישראלי תוכל לתת לנו מענה לשאלה באיזה מידה לחומר יש מקדם הגנה מאש FR והאם הוא מתאים להצהרת היצרן והספק.



a diagram of a fire resistant core and aluminum panel .


כיצד מוודאים שהלוחות אכן נצבעו בצבע PVDF ועומדים גם בתקן ישראל 1508?

לצורך הבדיקה האם הלוחות צבועים באיכות PVDF נבדוק - מה עובי הצבע?

יש ליטול דוגמאות מהחיפוי, ויש לשים לב שנטילה כזו משאירה פגם /חור בלוחות החיפוי לכן יש להיערך עם מכסה חליפי.
תשובה לשאלה האם הפח צבוע PVDF אם לאו תינתן עד 2 שבועות מיום הנטילה.

התשובה שהלקוח יקבל מהבדיקה האם הפח צבוע ב- PVDF תהיה תשובה חד-ערכית, כלומר - כן או לא.



כמה עולה לבדוק האם הלוח צבוע PVDF ?

בנוסף לעלות המעבדה ולדו"ח יש להוסיף את עלות הנטילה של הדוגמה מהשטח –

סה"כ המחיר של בדיקה אחת לדוגמה אחת נע בטווח של 5,000- 9,000 ₪ (לא כולל מע"מ) לקבלת הצעת מחיר מפורטת תוכלו לפנות באתר זה דרך עמוד צור קשר או דרך הטופס בתחתית עמוד זה.


בדיקות ברק, דהייה חומצתיות לצבעי PVDF

במקרה שמתעוררת בעיה של צבע דוהה או שהברק של הצבע נעלם או עולים עננים על התמונה של החזית ישנן כמה בדיקות שניתן לבצע על ידי דגימות מהשטח = בדיקות שתוצאתן תיתן לנו ערכים הנוגעים למרכיבים בחומר האחראיים על הברק עמידות ל-UV.

באמצעות ערכים אלה נוכל לגבש תמונה ומענה לסיבות הכשל שהיו אחראיים לתופעות הדהייה ואובדן הברק.

שרות לבדיקות אלו נעשה באמצעות משרדנו במעבדות בחו"ל ועלותו גבוהה מזה הניזכר מעלה בעניין עלות הבדיקות ל PVDF .

לצורך קבלת הצעת מחיר יש לפנות באמצעות באתר זה דרך עמוד צור קשר או דרך טופס פנייה בתחתית עמוד זה.


סיכום

למי שחשב שאין אפשרות לבדוק בישראל האם איכות הצבע היא PVDF אז הבשורה היא שאכן קיימת האפשרות לקבלת תשובה מוסמכת בדו"ח הנדסי המבוסס גם על דרישות תקן ישראלי 1508 ודו"ח כזה ניתן להציג לספק, ליזם וגם לבית משפט.

למי שחשב שאחרי הרכבת החיפוי על הקירות לא ניתן לבדוק האם הלוחות עמידים לאש FR אז בשורה היא שגם לשאלה זו יש דרך ואפשרות לדגום, לבדוק ולאשר בתשובה הנדסית מפורטת בעניין עמידות המוצגים לאש בדיקות FR לפי תקן ישראלי 755.


בהצלחה.

Contact Us

By Arnon Kfir September 15, 2024
במאמר זה נדון בחיפוי חזיתות וסיכוך גגות כשבחוץ חם ולח. נרצה לבדוק האם חומר האבץ הוא החומר המתאים ביותר כשחם ולח לקירוי גגות באבץ וחיפוי חזיתות באלמנטים מתועשים של אבץ. השפעות השינויים במזג האוויר בכלל ובישראל בפרט גורמות לפני שטח הגגות או הקירות החשופים לשמש להגיע בישראל למידת חום בטמפרטורות גבוהות של 70-90 מעלות. אני זוכר סרטון מ 2017 בו נראה בחור מיוקנעם מטגן ביצה על גג הרכב שלו בחודש יולי - זו כבראיננה קלישאה אתם יכול ים לעשות זאת בקלות במיוחד בחודשי הקיץ החמים, כמעט בכל מקום בישראל. אז מה נכון לעשות היום בבואך לתכנן ולבצע מבנה בו יש חיפוי קירות וסיכוך גג קל? ראשית חשוב שתדעו, שישנם חומרים לחיפוי וסיכוך שעמידותם בשינוי מזג האוויר פוגעת באיכות החומר ובציפוי בעיקר מדובר על פחים מצופים בצבע שאין לו מספיק גמישות או ששכבת ההגנה של האבץ אינה מספיקה או שהחומר רך מדיי או פלסטי מדיי והשפעות הטמפרטורה הגבוהות גורמות להפחתת יכולות מבניות של החומר. כשאנחנו לא לוקחים בחשבון את ההשפעות של הטמפרטורה בכלל ואת השפעות של השינויים בטמפרטורה בפרט אנחנו יכולים לטעות בבחירת חומרים ובבחירה לא נכונה של אלמנטים שלא יהיו מספיק גמישים, בעלי מקדם התפשטות מספיק והטולרנסיים לא יספיקו לשינויים. בשיטה של חזית מאווררת אנחנו מצליחים לדאוג שהחזית והגג יתאווררו. המרווח שנוצר בין הקיר למעטפת בין הגג לתשתית יאפשר בתכנון נכון לנייד את האוויר החם שנוצר בעיקר מקרינת השמש ובכך לשמור על הקרירות במבנה ולהנחית את השפעת קרינת השמש המחממת עד כמה שניתן. בטבע ישנם חומרים שונים בעלי תכונות הולכה, בליעה, ספיגה, גמישות וכ"ו כאשר לפלדות ולסגסוגות המתכת השונות יתרון בהכנת לוחות דקים יחסית שיאפשרו מחד אטימות למעבר מים ואור וגם יתאימו לחשיפה לטמפרטורות הגבוהות. 
By Arnon Kfir September 1, 2024
חיפויי קירות מאלמנטים מתכתיים החל כבר במאה ה 18. מאז ועד היום היו שינויים רבים הנוגעים בעיקר לסוג החומרים ולעמידותם לתנאי סביבה שונים. פחים גליים החלו לכסות גגות וקירות והם היו עשויים עופרת ופלדה דלת פחמן, חומרים שאפשרו את העיבוד של החומרים הללו וערגולם לפחים צורניים בקלות יחסית. גגות עופרת ואבץ רך מכסים גגות רבים ברחבי העולם ובאירופה בפרט. הפחים העשויים חומרים דיי טבעיים הפכו אט אט לחומרים מורכבים, עד שבשנות ה-70 למאה הקודמת יכולנו להבחין בקצב עולה של פיתוח בסגסוגות פלדה פחמניות וסגסוגות אלומיניום ששימשו יותר ויותר לסיכוך גגות וחיפוי קירות חיצוניים מעל מבני מתכת ומסגרות חרש. בשימוש באלומיניום התחלנו לראות פחים גליים כדוגמת 18/76 וגל 55/177 דמוי אזבסט יחד עם קסטות אלומיניום העשויות היו מאלומיניום בעובי של 2.0 מ"מ. בראשית המאה ה21 ובמהלך 17 השנים האחרונות אנחנו רואים קצב הולך ומתגבר של שליטה בשוק החיפוי בלוחות ACP – דהיינו אלומיניום מורכב aluminum composite panels. זהו חומר שיחד עם תוספת של מעכבי בעירה ופיתוח שיטות חדשניות לצביעה, בשלל גוונים וטקסטורות, הפך לחומר המוביל היום בשימוש בשוק החיפויים. לוחות Honeycomb (האניקומב) היום, אנחנו בפתחה של תקופת התחדשות נוספת - לוחות Honeycomb (האניקומב). מדובר בלוחות עמידים, זולים ואיכותיים שאני סבור שיהפכו עד מהרה למוצר המוביל החדש וזאת מכמה סיבות: הלוח החיצוני יכול להיות מסוגים שונים, החל מאלומיניום וכלה בפלדת קורטן מעובדת במלחים וחומצות. גודל הלוחות המתאפשר לשימוש כפלטה אחת הוא גדול בעשרות מונים מזה של ה ACP הלוח עמיד למשקל ורוחות בנתונים עדיפים על החלופות האחרות הלוח לא כולל ליבת פלסטיק או פולימר אחר, כך שאין את הבעייתיות שיש בלוחות ה- ACP הקצב ההולך וגובר של הקמת מפעלי ייצור במזרח בעיקר, מוזיל את מחירי הרכישה והופך חלופה זו ליותר ויותר אטרקטיבית כלכלית יחסית ללוחות ה ACP אדריכלים מובילים בחו"ל וגם בישראל כבר גילו את החומר ושילובו בעוד ועוד מבנים זה רק עניין של זמן.
Share by: