לוגו

חרבות ברזל - מחשבות בענף הבניה בימי מלחמה

Arnon Kfir

מלחמת חרבות ברזל משפיעה רבות על ענף הבנייה על שלל גווניו.

אי הוודאות לגבי העתיד הולכת וגוברת,

אתרי הבניה נפתחים ונסגרים לסירוגין , עובדי השטחים לא מורשים עדיין להגיע לאתרים, ויחד עם הנפש הסוערת, המצב רגיש מאוד

ואני מוצא שהצדדים השונים במיזמים ועבודות ביצוע בענף הבנייה מגיעים למחלוקות במהירות רבה יותר מאשר לפני המלחמה.


מחלוקות בענף הבניה

פרויקט בנייה כולל בתוכו המון תחומי משנה ואנשי מקצוע שונים - מהנדסי בניין, קבלנים, מנהלי פרויקטים, חשמלאים, רצפים, מומחי אלומיניום, חיפוי קירות, חיפוי גגות, מומחי איטום, ועוד ועוד...

להגיע להסכמה וסינכרון מקסימלי בין בעלי המקצוע השונים דורש מיומנות ובימים אלו נחשב כאומנות מיוחדת.

לפיכך, מחלוקות בענף הבניה היו תמיד גם עוד לפני המלחמה אבל התגברו רבות בחודש האחרון.

כל דבר השנוי במחלוקת עשוי להתפתח לכדי אי הסכמה מהותית בין מספר צדדים ויכול להגיע גם להפסקת פרויקט באמצע העבודה ולבזבוז זמן יקר מפז. כל צד מרגיש בטוח בצדקתו ובמקצועיות שלו ומנסה להוכיח את טענותיו או דעותיו, לפעמים עד שימוש בכח.


בוררות בזק - הפתרון הנכון לכל הצדדים

בוררות בזק הינו הפתרון הנכון לכל הצדדים,

למשל: רק לאחרונה נתבקשתי להיות בורר בין שני צדדים בעניין סתמי לכאורה - חלון אלומיניום.

מחלוקת הנדסית בביצוע בה הצדדים השתמשו בכח אחד כלפי השני ורק בזכות התערבות של ״חבר״ הסכימו להביא את הסוגיה לבוררות בזק.

בוררות בזק וייעוץ הנדסי הינה בוררות, המובעת לפני כיועץ הנדסי מומחה וזאת עוד לפני שהגיעה אל בית המשפט.

כך הצדדים יכלו לברר ולפתור את הסוגיה על הצד הטוב ביותר במהירות ובלי להיגרר להוצאות כבדות, למורת-רוח ולסחבת של דיונים בבית המשפט.

מרבית המחלוקות שאני נקרא לשמש בהם בורר ומומחה בית-משפט שייכות למעטפת הבניין ובכל מה שקשור לקירות הקונבנציונליים, אלומיניום חיפויים HPL , פייבר צמנט קסטות וכד'


מוזמנים לקרוא עוד על בוררות בזק בענייני הנדסה ובנייה בקישור הזה


רק יחד נצליח

בעקבות התגברות המחלוקות והמצב מבחינה הנדסית, מקצועית ומבחינה פסיכולוגית מנטלית,

אני למד כי מוטב והרשויות והתאחדות העובדים בענפים השונים ייערכו למחלוקות הרסניות כאלו בזמן המלחמה ובמיוחד למה שצפוי לנו אחריה ולא יטמנו את ראשם בחול.

בכך יסייעו לחברות, לקבלנים ולבעלי המקצוע לעבור באמצעות בורר מומחה ואנשי מקצוע את התקופה הקשה הזאת בישראל בכלל ובענף זה בפרט על הצד הטוב ביותר ועם יעילות מקסימלית.


מוזמנים להשאיר פרטים ונחזור אליכם בהקדם עם ייעוץ מקצועי

Contact Us

By Arnon Kfir September 15, 2024
במאמר זה נדון בחיפוי חזיתות וסיכוך גגות כשבחוץ חם ולח. נרצה לבדוק האם חומר האבץ הוא החומר המתאים ביותר כשחם ולח לקירוי גגות באבץ וחיפוי חזיתות באלמנטים מתועשים של אבץ. השפעות השינויים במזג האוויר בכלל ובישראל בפרט גורמות לפני שטח הגגות או הקירות החשופים לשמש להגיע בישראל למידת חום בטמפרטורות גבוהות של 70-90 מעלות. אני זוכר סרטון מ 2017 בו נראה בחור מיוקנעם מטגן ביצה על גג הרכב שלו בחודש יולי - זו כבראיננה קלישאה אתם יכול ים לעשות זאת בקלות במיוחד בחודשי הקיץ החמים, כמעט בכל מקום בישראל. אז מה נכון לעשות היום בבואך לתכנן ולבצע מבנה בו יש חיפוי קירות וסיכוך גג קל? ראשית חשוב שתדעו, שישנם חומרים לחיפוי וסיכוך שעמידותם בשינוי מזג האוויר פוגעת באיכות החומר ובציפוי בעיקר מדובר על פחים מצופים בצבע שאין לו מספיק גמישות או ששכבת ההגנה של האבץ אינה מספיקה או שהחומר רך מדיי או פלסטי מדיי והשפעות הטמפרטורה הגבוהות גורמות להפחתת יכולות מבניות של החומר. כשאנחנו לא לוקחים בחשבון את ההשפעות של הטמפרטורה בכלל ואת השפעות של השינויים בטמפרטורה בפרט אנחנו יכולים לטעות בבחירת חומרים ובבחירה לא נכונה של אלמנטים שלא יהיו מספיק גמישים, בעלי מקדם התפשטות מספיק והטולרנסיים לא יספיקו לשינויים. בשיטה של חזית מאווררת אנחנו מצליחים לדאוג שהחזית והגג יתאווררו. המרווח שנוצר בין הקיר למעטפת בין הגג לתשתית יאפשר בתכנון נכון לנייד את האוויר החם שנוצר בעיקר מקרינת השמש ובכך לשמור על הקרירות במבנה ולהנחית את השפעת קרינת השמש המחממת עד כמה שניתן. בטבע ישנם חומרים שונים בעלי תכונות הולכה, בליעה, ספיגה, גמישות וכ"ו כאשר לפלדות ולסגסוגות המתכת השונות יתרון בהכנת לוחות דקים יחסית שיאפשרו מחד אטימות למעבר מים ואור וגם יתאימו לחשיפה לטמפרטורות הגבוהות. 
By Arnon Kfir September 1, 2024
חיפויי קירות מאלמנטים מתכתיים החל כבר במאה ה 18. מאז ועד היום היו שינויים רבים הנוגעים בעיקר לסוג החומרים ולעמידותם לתנאי סביבה שונים. פחים גליים החלו לכסות גגות וקירות והם היו עשויים עופרת ופלדה דלת פחמן, חומרים שאפשרו את העיבוד של החומרים הללו וערגולם לפחים צורניים בקלות יחסית. גגות עופרת ואבץ רך מכסים גגות רבים ברחבי העולם ובאירופה בפרט. הפחים העשויים חומרים דיי טבעיים הפכו אט אט לחומרים מורכבים, עד שבשנות ה-70 למאה הקודמת יכולנו להבחין בקצב עולה של פיתוח בסגסוגות פלדה פחמניות וסגסוגות אלומיניום ששימשו יותר ויותר לסיכוך גגות וחיפוי קירות חיצוניים מעל מבני מתכת ומסגרות חרש. בשימוש באלומיניום התחלנו לראות פחים גליים כדוגמת 18/76 וגל 55/177 דמוי אזבסט יחד עם קסטות אלומיניום העשויות היו מאלומיניום בעובי של 2.0 מ"מ. בראשית המאה ה21 ובמהלך 17 השנים האחרונות אנחנו רואים קצב הולך ומתגבר של שליטה בשוק החיפוי בלוחות ACP – דהיינו אלומיניום מורכב aluminum composite panels. זהו חומר שיחד עם תוספת של מעכבי בעירה ופיתוח שיטות חדשניות לצביעה, בשלל גוונים וטקסטורות, הפך לחומר המוביל היום בשימוש בשוק החיפויים. לוחות Honeycomb (האניקומב) היום, אנחנו בפתחה של תקופת התחדשות נוספת - לוחות Honeycomb (האניקומב). מדובר בלוחות עמידים, זולים ואיכותיים שאני סבור שיהפכו עד מהרה למוצר המוביל החדש וזאת מכמה סיבות: הלוח החיצוני יכול להיות מסוגים שונים, החל מאלומיניום וכלה בפלדת קורטן מעובדת במלחים וחומצות. גודל הלוחות המתאפשר לשימוש כפלטה אחת הוא גדול בעשרות מונים מזה של ה ACP הלוח עמיד למשקל ורוחות בנתונים עדיפים על החלופות האחרות הלוח לא כולל ליבת פלסטיק או פולימר אחר, כך שאין את הבעייתיות שיש בלוחות ה- ACP הקצב ההולך וגובר של הקמת מפעלי ייצור במזרח בעיקר, מוזיל את מחירי הרכישה והופך חלופה זו ליותר ויותר אטרקטיבית כלכלית יחסית ללוחות ה ACP אדריכלים מובילים בחו"ל וגם בישראל כבר גילו את החומר ושילובו בעוד ועוד מבנים זה רק עניין של זמן.
Share by: